U krijgt een pakket van ons met alle ingrediënten inclusief recept voor de Grietbana soep.
Zo kunt u gemakkelijk soep voor 10 tot 15 personen bereiden.
-Ingrediënten:
100 gr. zoutvlees
200 gr. droge vis
3 takjes soepgroente
1 ui
2 á 3 groene bananen
1 cassave
1 ei
1½ dl kokosmelk
1 groene of halfrijpe peper
zout of bouillonblokje
zwarte peper.
Bereidingswijze
Kook het zoutvlees even op om het te ontzouten.
Trek van het vlees, de vis, de gesnipperde ui, de klein gesnden soepgroente en het boillonblokje of zout een bouillon in 1 ½ liter water en laat het een uur trekken.
Intussen raspt u de bananen en de cassave en klopt u een ei los. Voeg het ei, zout en de zwarte peper aan de gerapte massa toe. Maak hiervan balletjes en voeg deze bij de bouillon.
Week een hand kokos in 1 ½ dl water en zeef het daarna (dit is als u verse kokos gebruikt). De kokosmelk voegt u toe aan de bouillon en daarna de verse peper, maar zorgt u ervoor dat u het niet stuk kookt.
Laat de soep nu nog 10 minuten koken en naar smaak zout toevoegen.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.